tiistai 25. syyskuuta 2018

Positiivisuus on valinta

Törmäsin monen mutkan kautta instagramissa Laura Peippoon. Laura eli ptpeippo on ihanan positiivinen ihminen joka uskaltaa puhua ääneen. Laura nousi burnoutin kautta suomen iloisimmaksi yrittäjäksi. Ja se ilo näkyy ja saa hyvälle tuulelle. Laura puhuu usein positiivisuudesta joka sai minutkin miettimään miten voisi ajatella ja elää positiivisemmin!


Olen viettänyt elämästäni todella pitkän ajanjakson negatiivisessa ympäristössä. Nyt kun olen vaihtanut ympäristöni positiivisempiin asioihin ja ihmisiin, huomaan miten se negatiivinen ympäristö helposti nielaisee. Se, että päivittäin työssä kuuntelet asiakkaiden itkuja ja valituksia on todella raskasta. Se fiilis vie mukanaan ja alat itsekkin ajattelemaan negatiivisesti. Asiakkaita ei siinä työssä voi valita, mutta sä voit valita haluatko tehdä sitä työtä enää. Minä en halunnut. Sitten on se työkaveri jolla ei ole koskaan mikään hyvin. Päivä alkaa aina valittamisella. Nukuin huonosti, taas on flunssa, väsyttää, väsyttää ja väsyttää. Helposti alkoi itsekkin valittamaan joka kolotuksesta, koska ympäristö hyväksyi sen.

Ennen jopa ajattelin, että positiiviset ihmiset ovat jotenkin teennäisiä. Ei jumalauta kukaan voi olla aina niin perkeleen positiivinen. Voi olla. Positiivisuus on valinta. Olen opetellut aamuisin herätessä ajattelemaan asioita joista saan olla kiitollinen. Tänä aamuna heräsin ja huomasin, että mieheni oli herännyt laittamaan lapsia kouluun. Hän halusi, että saan nukkua pidempään. Keittiössä odotti aamukahvi. Puolisoni josta saan olla kiitollinen joka aamu.

Positiivinen ajattelutapa ei kuitenkaan poista elämästäsi vastoinkäymisiä, mutta kun olet sinut itsesi kanssa, vastoinkäymiset on helpompi käsitellä. Kesällä onnistuin jotenkin ihmeenkaupalla rikkomaan autoni takalasin joka poksahti ajon aikana rikki. Päällimmäisenä mielessä oli ketutus, mutta puhelimessa mieheni muistutti ensimmäisenä, että pääasia ettei sinulle sattunut mitään. Lasin voi aina vaihtaa. Lopuksi nauroin tienpientareella huonoa tuuriani. Vaikka kuinka suututtaa, kannattaa yrittää löytää asioista myös positiivinen puoli. Saatat yllättyä miten paljon helpompi on elää kun ei koko ajan kiristä!

Valitatko säästä tai siitä, että naapurin Pirkko ajaa nurmikkoa sunnuntaina? Miksi ihmeessä valittaa asioista mille ei voi mitään? Vuodesta toiseen joka syksy sataa, joka talvi on pakkasta, joka kevät kesän pitäisi tulla aikaisemmin ja joka kesä on liian kuuma. Miksi tuhlata energiaa moiseen? 
Näet ympärillä sitä mitä ajattelet. Entä jos valittamisen sijaan ajattelisit, että ompa hyvä että luonto saa vettä? Pakkasella pulkka liukuu paremmin? Taitaa tuo naapurin Pirkko olla kovassa kunnossa kun jaksaa touhuta?

Elämässä on vain yksi ihminen joka voi muuttaa olosuhteitasi - ja se olet sinä itse!
Peace and love☮

Reeta

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Suklaabrownie ilman maitoa ja valkoista sokeria

Tänä syksynä olen saanut palan itseäni takaisin! Pari vuotta kadoksissa ollut luova puoli minusta on palannut. En ole koskaan ollut mas...