maanantai 17. syyskuuta 2018

Vanhat ja uudet tuulet!

Syksy on saapunut! Syksy toi tullessaan myös uudet tuulet. Irtisanoin itseni elokuun lopussa pitkäaikaisesta palkkatyöstä. Kesä on mennyt pohtiessa mitä elämältäni haluan? Jäänkö tuttuun ja turvalliseen työhön joka ei enää tarjoa minulle mitään? Työhön josta on tullut pelkkää suorittamista? Päätös ei syntynyt hetkessä. Lopulta listasin paperille hyvät ja huonot puolet. Huonoja oli enemmän ja siitä syntyi päätös!
Sairauslomaa jatkettiin syyskuun loppuun eikä lääkäri suositellut kokopäivästä työtä ettei tule takapakkia parantumiseen. Lääkäri määräsi tekemään asioita joista nautin! 


Syksy on aina ollut lemppari vuodenajoista. Ilma on happirikasta ja lenkkeily on ihanaa. Tiesitkö että pelkästään luonnossa oleilu alentaa verenpainetta, lievittää stressiä ja kohentaa mielialaa? Minulle luonnolla on piristävä ja rauhoittava vaikutus. Metsässä häviää huolet ja murheet. Etsin lenkillä ollessa aina ison kiven jonka päälle kiipeän istumaan. Sammutan musiikin, vedän keuhkot täyteen ilmaa ja suljen silmäni. Irtisanoutumisen myötä iso taakka tippui pois ja viimeinen sressi purkautui. Ilmassa on kuitenkin pientä stressiä uusien kuvioiden myötä, mutta se on erilaista ja jännittävää! Isot päätökset on tehty isojen kivien päällä luonnossa. Ajatus kulkee paremmin ja olo on rauhallinen.


Ihmisillä on luontainen tarve hakea mielihyvää. Nyt kun voin paremmin ja seison tukevalla alustalla olen huomannut mitä asioita olen tehnyt erilailla ollessani sairas.
Shoppailu
Kesän aikana konmaritin taloa. Tajusin kuinka paljon olen ostellut tavaraa ollessani sairas. Se on ollut pakonomainen keino saada mielihyvää. Löysin vaatekaapista useat vaatteet joissa oli vielä hintalaput. Kalliita meikkejä, en edes juuri meikkaa! Sisustustavaraa, verhoja, astioita jne. Lajittelin tavaraa kirpparille, roskiin ja lahjoitukseen. Seurakunnalle ja päiväkotiin vein vanhoja kankaita ja verhoja askarteluun sekä lasten vanhoja leluja. Shoppailu tuotti aina hetkellisen hyvän olon, mutta se ei kauaa kestänyt. Tällä hetkellä harkitsen tarkkaan mitä tarvitsen ja ostan vain välttämättömän!
 - Sisustaminen
Meidän lähipiiri tietää varmasti kuinka usein meidän seinien värit on vaihtunut. Järjestyksen vaihtoa, taulujen somittelua ja tekstiilien vaihtoa pakonomaisesti. Otin aina ison projektin johon kului aikaa jotta olisi jotain mikä veisi ajatukset pois murheista. Kun sisustus oli vaihdettu seinämaalia myöten, aloin jo suunnittelemaan uutta. Samat maalit ja sisustustyynyt ovat olleet pääsiäisestä asti. Tällä hetkellä ei sisustaminen ole mielessä, koska olen saanut niin paljon uutta sisältöä elämääni!
- Siivoaminen
Siivoaminen kuuluu perus askareisiin. Minä tein sitäkin pakonomaisesti. Pienikin sotku ahdisti suuresti. Lapsiperheessä ei sotkulta vältytä ja puunasinkin kaikki vapaa päivät kotia. Työputken jälkeen kotona odotti aina helvetillinen kaaos! Puoliso ei kauheasti välitä sotkusta. Hoitaa kyllä ruuanlaiton ja tiskin, mutta tekee sitä tärkeintä eli on isä lapsille. On läsnä, leikkii, askastelee, ulkoilee ja rakentaa majoja sisälle kun ulkona on liian kylmä leikkiä. Nyt olen tajunnut miten paljosta olen jäänyt paitsi. Menetettyä aikaa ei takaisin saa, mutta tulevaisuuteen voi vaikuttaa! Näkisittepä kotini nyt, ei paljoa pieni  sotku enää häiritse! 

Nyt minä ja perheemme voimme hyvin <3


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Suklaabrownie ilman maitoa ja valkoista sokeria

Tänä syksynä olen saanut palan itseäni takaisin! Pari vuotta kadoksissa ollut luova puoli minusta on palannut. En ole koskaan ollut mas...