tiistai 2. lokakuuta 2018

Ei ne karhutkaan koko aikaa riahu!

Elämä on ollut viime aikoina hyvinkin hektistä. Syksy toi tullessaan lasten harrastukset, opintojen suunnittelua, aikataulutusta, olkapään leikkauksen, synttäreitä jne.
Sunnuntai iltana lapsen synttäreiden jälkeen olin aivan puhki! Laitoin ajoissa nukkumaan, että olisin pirteä seuraavana päivänä. No en ollut. Tänään tajusin miten huonosti olen nukkunut viime viikon. Huono unenlaatu ennakoi aina pientä uupumusta.Työn alla on liiketoimintasuunnitelma omalle yritykselle. Ideoita syttyy kuin sieniä sateella. Tuntuu kuin pään kovalevy ylikuumenisi välillä. Ideat alkaa jalostumaan eteenpäin ja tästä seuraa lumipalloefekti. Kun saan purettua ajatukset paperille, alkaa uusi kierros. Olen ollut todella onnellinen, että olen saanut palan luovaa huulluuttani takaisin! Mutta miten sammutetaan aivot? Se onkin helpommin sanottu kuin tehty! Joskus toivonkin, että minusta löytyise se reboot-nappi. Olen kokeillut useampia keinoja rentoutumiseen ja löytänyt omani:

- Kirja/äänikirja. Tämä on erittäin hyvä keino. Ajatukset siirtyy kirjaan. Nykyään pitää miettiä ajankohtaa lukemiselle/kuuntelemiselle sillä minua alkaa nopeasti väsyttämään. Ei sen takia, että teos olisi tylsä vaan koska mieli rentoutuu.

- Hiljaisuus. Ennen hiljaisuus pelotti. Nykyään nautin hiljaisuudesta. Pakeneminen melusaasteelta tekee hyvää kaikille. Koska olen jo täysin mummoutunut yli kolmekymppinen mutsi, neulon omassa hiljaisuudessa sukkia sohvan nurkassa. Keskityn tekemiseen ja lasken silmukoita.

- Kehonhuolto. Venyttelen ja rullaan koko kropan läpi. Verenkierto vilkastuu ja ajatukset selkenee. Käyn pienellä kävelyllä luonnossa. Pysähdyn välillä kannon nokkaan istumaan ja ihastelemaan maisemia.

Pieniä asioita joilla on suuri merkitys.


Viimeiset kolme viikkoa on treenattu kovalla tahdilla. Treeni on kulkenut hyvin ja voimatasot ovat nousseet. Tällä viikolla ei ole kiinnostanut. Ensimmäisenä ajatuksena on pettymys. Tähänkö se taas loppuu? Ei lopu. Entinen minä olisi pakottanut itsensä salille.  Keho viestittää väsymyksestä ja levon tarpeesta. Se kuuluisa kehitys tehdään levossa. Tällä viikolla ei treenata vaan keskitytään lepäämiseen. Lepääminen pitää tehdä hyvällä omalla tunnolla eikä syyllistämisellä. En enää anna mielen vaipua stressiin vaan lepään silloin kun kroppa sitä vaatii.


Tyhjennä kalenteri asioilta jotka eivät ole pakollisia. Ole itsekäs ja opettele sanomaan ei! Minun lähipiiri tietää ja ymmärtää tilanteeni. He ymmärtävät jos perun sovitun tapaamisen, koska olen väsynyt. Olen joka päivä kiitollinen näistä ihmisistä elämässäni. Avoimuus asiasta tältäkin osalta vapautti järkyttävän määrän stressiä!

Älä vertaa itseäsi toisiin. Sä et voi tietää onko naapurin Pirjo aina yhtä pirteä ja tehokas äiti. Pirjo saattaa pitää kulissia yllä ja turvautua iltaisin punkkupulloon.

Muksut voi syödä tänään kalapuikkoja ja ranskalaisia tai vaikka roiskeläppäpizzaa! Se ei tee sinusta vuoden paskinta mutsia! Joka päivä ei tarvitse tarjota lapsille viimisen päälle keitettyä kotiruokaa. Pääasia, että he saavat evästä napaan!

Ennenkaikkea ole itsellesi armollinen! Voimalla hyvin, olet myös parempi ihminen, puoliso ja äiti!

Reeta

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Suklaabrownie ilman maitoa ja valkoista sokeria

Tänä syksynä olen saanut palan itseäni takaisin! Pari vuotta kadoksissa ollut luova puoli minusta on palannut. En ole koskaan ollut mas...