maanantai 29. lokakuuta 2018

Kädetöntä elämää

Hellurei!

Minulle kävi alkusyksystä äksidentti lenkillä ollessa. Olimme maastossa nuoremman koirani kanssa. Kyykistyin solmimaan kengännauhoja, remmi oikeassa kädessä. Hippa odotti ja istui vieressä kunnes näki jotain oikealla. 20 kiloa koiraa lähti kuin hauki rannasta ja nykäisi voimakkaasti oikealle takaviistoon. Olkapää rusahti ja hetken näkyi tähtiä. Onneksi äiti muistutti, että minulla on tapaturmavakuutus joka korvasi lääkärikäynnin.


Kävin terveystalolla ortopedian erikoislääkärillä joka testasi liikerajoja ja voimaa. Taaksepäin suoritettavat liikkeet eivät onnistuneet kivun takia. Kädessä oli myös selkeä voimanalenema. Sain lähetteen magneettikuvaukseen joka paljasti, että jänteessä olisi repeämä. Päädyimme lääkärin kanssa yhteistuumin leikkaukseen.

Olkapää leikattiin 9.10 terveystalolla. Onnekseni jänne ei ollut revennyt vaan venynyt nykäisystä ja rispaantunut reunoista. Olkapään molemmin puolin löytyi ärtyneet kystat. Jänne hiottiin ja kystat poistettiin.


Ensimmäiset päivät oli hyvin kivuliaat. Onneksi kaverina oli hyvät kipulääkkeet. On muuten yllättävän vaikeaa tehdä perusasioita ilman oikeaa kättä! Lapsille jaettiin koirien ulkoilutusvuorot ja auttoivat muutenkin hienosti. Miehellä sattui sopivasti pitkät työpäivät. Tytöt pesi minulta tukan ja selän. Esikoinen auttoi saamaan vaatteet päälle. Kaikki sujui mutkattomasti ja olenkin erittäin kiitollinen meidän tiimistä 😍

En osannut ajatella miten paljon toipuminen otti pään päälle. Salikortti on jäähyllä marraskuun puoleen väliin asti kunnes saan fysioterapeutilta luvan treenata. Lenkkeily on ollut tahmaista ilman koiriaja ruokapuolikin laahaa. Miksi sitä ei pysty lepäämään kunnolla? Pää juoksee koko ajan edellä. Sitten teen sitä ja tätä. Tällä hetkellä asetellaan ajatuksia ja lepoa balanssiin. Yritetään rauhoittua enemmän. Pitäisi varmaan kokeilla meditoimista ja ehkä joogaa? 

-Reeta

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Suklaabrownie ilman maitoa ja valkoista sokeria

Tänä syksynä olen saanut palan itseäni takaisin! Pari vuotta kadoksissa ollut luova puoli minusta on palannut. En ole koskaan ollut mas...