lauantai 3. marraskuuta 2018

Suklaabrownie ilman maitoa ja valkoista sokeria


Tänä syksynä olen saanut palan itseäni takaisin! Pari vuotta kadoksissa ollut luova puoli minusta on palannut. En ole koskaan ollut massan mukana menijä. En edes peruskouluikäisenä. Kun muut tytöt tytöt kuunteli poikabändejä, liimasivat huoneen seinät täyteen kiiltokuvapoikien julisteita, minä kuuntelin metallicaa 💥
Olen aina kulkenut omia polkuja, luonut omia juttuja ja seisonut niiden takana. En ole tuntenut itseäni kokonaiseksi aikoihin. En ole ollut omaitseni. Nyt se luova hulluus on palannut ja se on se mikä tekee minusta minut 💛

Tästä hullusta päästä syntyi tämä resepti monen mutkan kautta!

Suklaabrownie
n.12 kpl

n.200g bataattia raastettuna
1,5 dl oliiviöljyä/kookosöljyä
100g kookossokeria
50g raakakaaota/tummaa kaakaojauhetta
50g mantelijauhoa, kooskosjauhoa
1 rkl maapähkinävoita
1,5 tl leivinjauhetta
ripaus suolaa
kourallinen pähkinöitä
2 kananmunaa vaahdotettuna

Lisää raastetun bataatin sekaan kaikki ainekset kananmunia lukuunottamatta ja sekoita tehosekoittimessa! Jos et omista tehosekoitinta, murskaa pähkinät erikseen ja sekoita ainekset keskenään sähkövatkaimella.
Vatkaa kananmunat erikseen, lisää seokseen ja sekoita tasaiseksi massaksi.
Vuoraa esim. leipävuoka tai uunivuoka (n.20x20cm) leivinpaperilla.
Levitä taikina tasaisesti vuokaan. Paista 200 c noin 20 min. Kokeile tikulla taikinaa keskeltä. Saa jäädä hieman tahmeaksi jolloin browniesta tulee mehevämpi.



 


Me ollaan sellaisia hätähousuja, että maltetaan just ja just odottaa jäähtymistä, mutta tämä kakku on parhaimmillaan seuraavana päivänä jääkaappikylmänä! Kaveriksi käy marjat, pähkinät tai vaikka vaniljajäätelö!






Jatkossa instagramin puolelta miun herkut löytyy #safkamaniaa tägin alta! Otan mielelläni kaiken palautteen vastaan!

Reeta




Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Suklaabrownie ilman maitoa ja valkoista sokeria

Tänä syksynä olen saanut palan itseäni takaisin! Pari vuotta kadoksissa ollut luova puoli minusta on palannut. En ole koskaan ollut mas...